Bare slapp av : Kamille og Lavendel = Serenity

Foto https://de.wikipedia.org/wiki/Benutzer:Mussklprozz / creative commons
Foto https://de.wikipedia.org/wiki/Benutzer:Mussklprozz / creative commons

Kamille er en meget gammel medisinplante som ble brukt i Egypt, Hellas og Roma samt i ayurvedisk medisin.

I sammenheng med hudpleie, massasje og som inhalasjon er ofte de mest relavante virkningene at kamille er betennelseshemmende, avslappende, generelt beroligende og nervestyrkende. Også den smertestillende effekten er nyttig.

Urten er regnet som sårhelende, kløestillende, antiseptisk og som bakterie/sopphemmende.

Mange refererer til kamille som et godt innsovningsmiddel , kanskje spesielt på grunn av de nervestyrkene og generellt  beroligende egenskapene.

Ingredienser: Kamille + Ingredienser: Lavendel = Serenity

Den essensielle oljen Lavendel (Lavender) mye brukt, og er kjent som en av de mest anvendelige eteriske oljene. Den er giftfri, og kanLavendel og bie brukes både utvendig og innvendig.

Lavendelolje er en beroligende og styrkende olje. Den har e karakteristisk blomsterduft, og sies å ha luftrensende kvaliteter. Dette er en av oljene som også kan brukes på relativt små barn, og anbefales ofte både ved søvnproblemer og mindre sår.

Oljen sies å kunne dempe nervøs uro, stressymptomer, angst, depresjon. Den har også en positiv effekt på allmenn svekkelse og virker styrkende på  nervesystemet når man er trett og utslitt.

De aromaterapeutiske effektene er også positive ved sinne, hysteri, panikk, dødsangst, engstelse, irritabilitet og humørsvingninger.

Oljen er svært antiseptisk og bakteriehemmende, og er sopphemmende og stimulerer kretsløpet. Lavendel er også insektdrepende /frastøtende og har tradisjonelt ofte vært brukt til å duftposer i klesskap og i møll- og loppemiddel.

Kilder: Urtekilden, Norsk opplysningskontor for helsekost,Health.com, Nifab.no

Produkter med Lavendel og Kamille: SoyLites Moisturising SerenitySoyLites Moisturising Rejuvination og SoyLites Moisturising Peacefull Summer, Nablus Lavendel Såpe