Ingredienser : Baobab

baobab
Av Yoky - Eget verk, CC BY-SA 3.0, Link

Baobab er en av flere superingredienser son har gjort sitt inntog i Norge. Du finner både fruktpulver  og olje fra frøene i handelen.

Baobaboljens har et høyt innhold av vitamin A, C, E og F og de essensielle fettsyrene Omega-3, 6 og 9. Dette gjør den ideell for å bedre problemer med tørr og skadet hud som eksem, rosacea og psoriasis.

Et bredt spekter av bruksområder

Oljen er svært fuktighetsgivende, lindrende, antioksiderende og bløtgjørende. Den anvendes også for å lindre smerter ved brent hud. Den har cellefornyende egenskaper, og øker hudens evne til å reparere overflatevev.

Oljen absorberes raskt av huden, tetter ikke hudporene, og resulterer i forbedret smidighet og mykhet. Den er svært velegnet som massasjeolje og for behandling av strekkmerker, sprukken hud og lepper.

Baobabolje er også en utmerket hårolje, og hjelper mot tørt, skjørt hår, flass og kløende hodebunn. Den kan påføres etter hårvask som balsam som renses ut etter noen minutter, eller den kan brukes rett på håret i små mengder for å gi det glans.

I tradisjonell afrikansk medisin brukes deler av treet som medisin mot blant annet astma, diaré og feber i.

Botaniske fakta Baobab (lat. Adansonia)

baobab bruk
http://envotrade.no/produktkategori/eco-products/

Baobab er et tre som er utbredt mange steder i Afrika. I tillegg finnes det på Madagaskar og i Australia. Treet kan bli flere tusen år gammelt, og kan ha en omkrets på mer enn 40 meter.

Treet har en mytisk status og omtales gjerne som «livets tre», mye på grunn av dets evne til å lagre store mengder vann som kan tappes i tørkeperioder.

I tillegg til å lagre vann, bærer treet en stor og vannmelonlignende frukt (også kjent som apebrødfrukt). Frukten tørkes på treet, og fruktkjernen omdannes da til et hvitt finkornet pulver. Smaken av dette fruktpulveret kan minne om en mellomting mellom ananas og grapefrukt.

En viktig inntektskilde lokalt

De siste årene har baobabfrukt blitt en av de mest populære superfruktene i Europa, og gitt gode inntekter for mange fattige lokalsamfunn i Afrika. Og baobabolje er like fantastisk som produktene som lages av fruktkjøttet.

Baobabfrukten, både fruktkjøtt og frøkjernene, er mye brukt i hud, hår og kroppspleieprodukter. Baobaboljen utvinnes fra frøkjernene. Våre baobabprodukter kommer fra viltvoksende trær, og produseres lokalt der det er stor mangel på arbeidsplasser.

Vår produsent, Eco Products, benytter bare frukter som er naturlig klare for høsting. Som en del av et program for en bærekraftig utvikling i områdene plantes det fortløpende nye baobabtrær.