Ingredienser: Druekjerneolje

drueklaseDruekjerneolje har nærende og fuktighetsgivende egenskaper som vil hjelpe deg med å holde huden din sunn og frisk. Druekjerneolje er lys i fargen og lett duft med noter av valnøtt. Det er en lett, klar og mykgjørende olje med små molekyler som trenger lett og dypt inn i huden.

Oljen er svært egnet til behandling av acne og som en generell behandling av fet hud på grunn av sine betennelsesdempende egenskaper. Den kan også bidra til å gjenopprette og regulere talgutskillelsen i huden. Den virker sammentrekkende på huden, og er derfor spesielt effektiv rundt øynene.

En legende og regenererende olje

Druekjerneolje er kjent for sine sårlegende egenskaper. Den øker hudens regenererende og beskyttende egenskaper, og demper hudirritasjoner. Den er full av antioksidanter og såkalte "skjønnhet vitaminer» (E, A, B, C, PP) , og inneholder flere essensielle umettede fettsyrer , spesielt linolsyre. Den stimulerer også hudens produksjon av kollagen og elastin.

Bruk av oljen på tørr hud gir en utmerket forebygging av tørrhet, aldring av huden og reduserer synligheten av tidlige tegn på aldring  som slapp hud, rynker, og pigmentflekker. Oljen bidrar til å opprettholde et optimalt nivå av fuktighet, fasthet og elastisitet. Den er også effektiv mot strekkmerker.

Druekjerneolje er mye brukt i kosmetikkindustrien i produkter for ansikt og kropp, og er også anbefalt som en hårolje.

Botaniske fakta Druekjerneolje (lat. olje av Vitis sylvestris)druekjerneolje

Druekjerneolje blir isolert fra den tørkede druekjerne av varm og kald pressing. Det har tradisjonelt vært druekjerner som ellers ville ha blitt kastet i forbindelse med vinproduksjon som har blitt brukt til fremstilling av oljen.

Man har arkeologiske bevis for at druekjerneolje var i bruk som et skjønnhetsmiddel allerede hos egypterne og i det antikke Hellas.

De viktigste produsentlandene, som leverer et kvalitetsprodukt, anses å være landene som er aktivt involvert i vinproduksjon. Dette er Frankrike, Spania, Italia, Argentina og Sør-Afrika.

De senere årene har etterspørselen etter druekjerneolje økt kraftig.

Kilder: Birgittemagnussen.no, Woman-advisor.com, Veientilhelse.no, Healingandbodywork.com

Produkter med druekjerneolje: SoyLites Cupid Touch