Ingredienser: Rosentre (rosewood)

Essensielle oljerDen essesielle oljen Rosentreolje utvinnes som oftes gjennom dampdesillasjon av treet. Oljen har en søt blomsterduft, samtidig som du kan ane et hint av en litt treaktig lukt.

Duften av denne essensielle oljen er antatt å ha kvaliteter som løfter depresjon, øker den mentale  årvåkenheten og øker følelsen av total avslapning og velvære. Kanskje det er nettopp følelsen av avslapning og velvære som gjør at den av noen også ansees å være et afrodisikum.

Essensielle olje laget av rosentre treet er kjent for å døyve moderat smerte uten bivirkninger, blandt annet lettere hodepine. Oljen bidrar også til å roe muskeltretthet og stølhet, og kan hjelpe ved leddsmerter.

Rosentreolje har en svak antiseptisk effekt som også tjener til å forebygge og eliminere infeksjoner fra mindre riper og skrammer.  Den øker cellefornyelsen i huden,  virker oppstrammende og gir huden en fin glød. Velegnet til moden, sensitiv og tørr hud.

Bruksområder inkluderer kroppsmassasje, der den anbefales til å massere dypt inn i vev. Når den brukes på områder som f.eks  lårene på denne måten, kan rosentreoljen eliminere strekkmerker og stramme og tone huden for å hindre nye merkene vises.

Botaniske fakta Rosentre ( lat. Aniba rosaeodora)Rosentre

Rosentre (Rosewood) er et treslag med duft eller farge som kan minne om roser. Treet kalles også for palisander.

I parfymeindustrien brukesProdukter med Rosentre bl.a. Dicypellium caryophyllatum, Aniba rosaeodora, Aniba duckei og vestindisk rosentre - Amyris balsamifera.

Alle rosentrær er sterke og tunge, og passer utmerket for polering og har derfor blitt mye brukt til gulv og møbler. Noen arter blir  kan bli opptil 30 meter høye.

På grunn av overutnyttelse er få trær kommersielt tilgjengelig. Treet står derfor på listen over tresorter som er fredet.

Kilder: Glamimed.com, SunVitaNotmywar.com, Wikipedia

Produkter med Rosentre

SoyLites Massage Cupid Touch