Ingredienser: Soyaolje

Soyaolje utvinnes av soyabønnetSoyaolje utvinnes fra skallet på soyabønnen. Soyaolje brukes mye i hudpleie pågrunn av sine mykgjørende og legende egenskaper.

Soyaolje inneholder store mengder fettsyrer som Lecetin - en viktig nøkkel til vedlikehold og gjenopprettelse av balanse i en sunn og frisk hud. Den er også rik på antioksidanten Vitamin-E som kan virke jevnende på hudens pigmentasjon og struktur.

Soyolje er mye brukt i parfymeindustrien nettop på grunn av oljens foryngende effekt.

Soyaoljen som brukes i våre SoyLites smelter allerede ved 39 grader celcius og danner et oljebad som kan påføres direkte på huden, Varmen i oljen gjør at den trekker hurtig inn i huden. Den er derfor svært godt egnet til :

  • Ulike typer massasje og ansiktsbehandlinger
  • Fuktighetsgivende påføring til tørr og sprukken hud. neglebånd, lepper, albuer, hæler osv.
  • Kan ha en beroligende effekt på eksem, psoreasis og lignende problemer.
  • Kan virke positivt i forbindelse med forebygging og behandling av strekkmerker, arr, appelsinnhud og mindre sår og rift.

Botaniske fakta Soyabønner (lat. Glycine max)

Soyabønne er en 30—60 cm høy plante av erteblomstfamilien med små og tettsittende belger med 2—5 frø i hver. Planten er en gammel kulturplante i tropiske og subtropiske strøk.

Soyabønnen består av 30 prosent karbohydrater, hele 38 prosent protein, 18 prosent olje (hvorav 85 prosent av oljen består av umettet fett) og 14 prosent væske.

I tillegg er det en god kilde til fiber, kalium, jern, sink, kalsium, omega-3, vitamin E, fosfater og hele vitamin B-komplekset.

Kilde: WikipediaNorsk Helseinformatikk

Produkter som inneholder soyaolje: SoyLites moisturising og SoyLites massage